De flesta hockeylagen i Sverige heter inte något mer spännande än helt enkelt samma sak som den egna orten eller stadsdelen. Nog för att några elitklubbar lagt sig till med amerikanska tillägg inspirerat från NHL. Idag har vi kvar Frölunda Indians, Malmö Redhawks och Växjö Lions, men de flesta lagen har tagit bort sina extra namn. Vem minns idag lag som HV71 Blue Bulls, Luleå Bears, Färjestad Wolves, Leksand Stars eller Linköping Lions?

De lag som sticker ut på högre nivå idag är klassiska Björklöven, Malmölaget Pantern samt Vita Hästen. I de lägre serierna kan man hitta fler lövinspirerade lag som Asplöven och Lindlöven till exempel. Vågar man gissa att någon inspiration har hämtats från Kanada och Toronto Maple Leafs? I Hockeyettan norra finns ett riktigt festligt namn i klubben som helt enkelt heter Lejon. Inga amerikanska tillägg nödvändiga där inte. Även Strömstad spelar på lejontemat med laget Lions HC Strömstad. Det verkar vara något med Lejon och hockey, vilket finländarna definitivt har anammat.

Söker man sig ända ner i Hockeytrean hittar vi ett lag i Halmstad som har ett riktigt tufft namn, nämligen Halmstad Ravens Hockeyklubb. Det är helt klart att djurnamn lockar då vi även kan hitta Lidköping red roosters och HC Örnen. Rör vi oss norrut landar vi i klubben med det alldeles fantastiska namnet Brooklyn Tigers HF som gör en osäker på om det är en hockeyklubb eller ölsort man fått tag på.

Nog är det festligt med alla dessa häftiga namn på ishockeylag för visst vore det väl tråkigt om alla lag hette som sin ort. Sen kanske inte alla av dessa spektakulära namn sitter på lag som har några förhoppningar om att kliva upp i rampljuset i SHL för då kanske de hade tänkt över sina namn lite bättre. Oavsett så är det underbart att läsa dessa namn i tabellerna.