Långt ner i södra Sverige hittar vi staden som många säkerligen associerar med ett klassiskt idrottslag. När jag säger Trelleborg så tänker de flesta av er säkert på ishockey. Jasså, inte? Nej precis, det är knappast hockey som man ser framför sig när Trelleborg kommer på tal. En stor anledning är med största sannolikhet stadens stolthet i form av fotbollslaget Trelleborgs FF. De senaste åren har TFF harvat upp och ner mellan Allsvenskan och Superettan, men även om de stora framgångarna uteblivit ses laget av många som ett klassiskt svenskt fotbollslag. I en liten stad som Trelleborg är det då inte konstigt att fotboll är den första associationen man får till staden.

För den som är något mer insatt i Trelleborg som sportstad känner kanske till att det även finns ett hockeylag här. Det är kanske inte helt orimligt om man missat detta då vi inte pratar om ett lag som skapar rubriker i form av utländska stjärnimporter eller halvtrötta straffavgöranden mot Ålborg i Champions Hockey League. När vi pratar om hockey i Trelleborg är det division 3 som gäller då det är där som Trelleborgs IF för närvarande huserar. Lagets fullständiga namn är dock Trelleborg Vikings, vilket är lite mer internationellt gångbart om det nu kan behövas i framtiden.

Trelleborgs IF är inte någon nykomling på hockeykartan då klubben faktiskt bildades redan 1973. Vad många inte vet är att Kim Johnsson började sin karriär i Trelleborg och kanske borde laget kapitaliserat mer på den stjärnhistoriken.

Division 3 är dock inget som man har för avsikt att stanna i. Det råder tydliga mål i klubben om att man vill klättra upp till tvåan. Kan man skapa ett intresse kring laget kan säkerligen publiken göra sin del av jobbet för att lyfta Vikings till framgång. Vem vet, kanske Trelleborg kan bli en hockeystad på riktigt.