Det spektakulära arenabygget i Hyllie utanför Malmö var säkert tänkt att stå värd för toppmatcher i SHL, men det skulle visa sig dröja längre än väntat. Stadens hockeylag Malmö Redhawks hade halkat ner i HockeyAllsvenskan och fick kämpa rejält för att ta sig tillbaka då man föll på målsnöret flera gånger. Malmös hockeylag har hängt med ett tag i hockeysnacket i Sverige även om man genomgått någon form av namnkris när man bytte namn från Malmö IF till Malmö Redhawks till MIF och sedan MIF Redhawks. Numer kallar man sig återigen Malmö Redhawks om inte någon hinner ändra namnet innan denna meningen skrivs klart.

I skuggan av Redhawks hittar vi dock en utmanarklubb i staden som sakta smyger sig uppåt. I Malmö Isstadion spelar nämligen Malmöklubben IK Pantern som har fått inspiration till namnet från Nottingham Panters.

Pantern har haft ett ansträngt ekonomiskt läge, men lyckades till slut få sin elitlicens beviljad inför säsongen 2018-19 och kan därmed ladda för att vara kvar i HockeyAllsvenskan. Inför säsongen har man även värvat en ny assisterande tränare i Peter “Piva” Johansson. Om någon känner igen namnet kan det bero på att Peter förde upp Rögle till SHL 2008. Peter kommer jobba vid sidan av huvudtränaren Viktor Stråhle och tillsammans skall de komplettera varandra för att göra Pantern till ett vinnande lag.

Huruvida Pantern är redo för att ta klivet upp till SHL låter vi vara osagt, men det är kanske inte en alltför realistisk målsättning i dagsläget. Konkurrensen i HockeyAllsvenskan är tuff med flertalet lag som kommer uppifrån med SHL- erfarenhet i bagaget. En tuff utmaning för Pantern väntar, men om utveckling går framåt de kommande åren kan fansen åtminstone få drömma om den högsta serien. Tanken på ett derby mellan IK Pantern och Malmö Redhawks i SHL får det att vattnas i munnen. Det återstår att se om vi får se pantrar mot rödhökar framöver.