Hockeybet kan vara mer utmanande än fotbollsbet

Tillhör du de som gärna bettar en slant innan du slår på TV:n för att avnjuta en god match i fotboll eller hockey? I så fall har även du säkerligen funderat på vad som är störst chans att vinna på om man jämför fotboll och hockey. En erfaren och påläst spelare har såklart högre chans att pricka in rätt bet, men även om man har tillgång till all statistik kan ett bet ibland hamna långt ifrån verkligheten. Apropå statistik så ska det enligt SVD finnas ett nytt verktyg att samla in än mer statistik från SHL i stil med NHL.

Skillnaden mellan fotboll och hockey är framförallt mängden mål. I fotboll kan ett lag ofta backa hem och spela på ett 1-0 resultat, men i hockey är det inte en lika väl fungerande taktik. Det blir generellt fler mål i hockey och matcherna kan svänga mycket. En faktor är såklart att det skjuts fler skott på mål i hockey, vilket såklart bidrar till ökad målproduktion, men också gör det mer oförutsägbart att gissa antal mål i matchen. En hockeymatch som är i princip avgjord betyder sällan att det inte blir fler mål. Står det 4-1 är det lätt hänt att det trillar in både 5-1 och 6-1, men det kan likaväl trilla in någon reducering till 4-2. Kort sagt så blir det fler mål i hockey som kanske inte alltid speglar matchbilden. Även ett betydligt sämre lag brukar kunna peta in en eller två puckar mot avsevärt bättre motstånd. Detta gör såklart att som spelare är det riktigt svårt att betta på hockey, men uppsidan är ju å andra sidan att oddsen sätts därefter och vinsterna kan potentiellt bli större.

Vill man hellre ägna sig åt någon annan bettingverksamhet så som kanske roulette kan man kika in på online-kasinon.se eller någon liknande site.