Lilla Landsbro kan bli viktig för San Jose

Inför säsongen 2018-19 kom så det chockartade, men ändå förväntade beskedet till alla Ottawa Senators fans. Backstjärnan Erik Karlsson trejdas bort till San Jose Sharks efter nio säsonger i klubben. Det har länge spekulerats i huruvida Erik Karlssons sista match i Ottawa- tröjan hade spelats och till slut blev det alltså klart. Enligt Expressen är Ottawa- fansen rejält besvikna då lagets publikfavorit inte längre kommer glida in på isen i Canadian Tire Centre.

Några som däremot lär glädjas mer åt nyheten är alla fans till San Jose Sharks som får en rejäl förstärkning på backsidan. Det finns dock en liten okänd ort som håller på att få sitt hockeysjälvförtroende lyft till skyarna. Erik Karlsson kommer nämligen från den lilla orten Landsbro med endast 1500 invånare. Det är såklart alltid lite anmärkningsvärt när små byar levererar världsstjärnor till NHL- lag. Vad som dock gör Landsbro än mer intressant är att en annan spelare med rötterna från orten blivit vald av San Jose Sharks i tredjerundan i sommarens NHL- draft. Spelaren heter Linus Karlsson och är trots namnet inte släkt med Erik Karlsson. Linus Karlsson spelar i Karlskrona, men hoppas såklart få chansen i San Jose framöver. Det skulle alltså i så fall kunna innebära att Landsbro med sina 1500 invånare lyckats leverera två stycken Karlsson till San Jose Sharks. Än vet vi inte huruvida Linus Karlsson kommer växa sig till en storstjärna, men gissningsvis drömmer många Landsbro-bor om att se två lokala storspelare i samma lag krigas om en Stanley Cup-titel.

Det kan även nämnas att det redan spelar ytterligare en Karlsson i San Jose, nämligen Melker Karlsson. Melker är dock från Lycksele så har inga rötter i Landsbro, vilket hade varit väl för bra för historien.

San Jose Sharks ser ut att bli riktigt farliga och kommer säkerligen vara en utmanare om Stanley Cup längre fram på vårkanten.