Nytt försök för MoDo

Konkurrensen i SHL har blivit tuffare de senaste åren. Flera nya lag har tagit klivet upp i högsta ligan och lämnar inte ifrån sig platsen utan motstånd. För några år sedan var det ingen som räknat med att lag som Växjö, Örebro och Karlskrona skulle räknas som SHL-lag.

Den enes bröd är den andres död och det har MoDo bittert fått erfara. Efter ett olyckligt sudden death-mål mot Leksand 2016 åkte MoDo ur SHL, vilket innebär en katastrof för en utav SHL:s storklubbar. MoDo har ständigt varit en utmanare om SM-guldet och har aldrig varit med i förhandssnacket om lag som eventuellt skulle åka ur. Dock visade det sig att den hårda konkurrensen ledde till det otänkbara för MoDo.

När stora lag åker ur högsta serien har många förhoppningar och förväntningar om att sejouren i andraligan skall bli kortvarig. Dock är det inte lika lätt att ta sig tillbaka till SHL som man kan tro då det inte går att leva på gamla meriter. Efter två säsonger i HockeyAllsvenskan vet nu laget att det krävs ett hårt arbete för att ta sig tillbaka. Naturligtvis blir det flera spelare som lämnar när man byter ner sig till en lägre serie och de ekonomiska förutsättningarna förändras såklart drastiskt.

En lustig parentes bör nämnas också då Aftonbladet i somras skrev om ett kanadensiskt lag vid namn Inno Hockey som helt sonika stulit Modos klassika logga. MoDo valde såklart att agera på detta då de äger rättigheterna till loggan.

I år är det dock dags för ytterligare ett försök för MoDo att ta sig tillbaka till SHL och man kommer göra det med ett lag utan några utländska importer. Det är historiskt då man inte haft ett helsvenskt lag på 36 år. Återstår att se om det blir ett vinnande koncept eller inte.