Trelleborg drömmer om NHL

Trelleborg är inte den största av hockeystäder, men man har sitt lokala lag Trelleborgs IF att luta sig tillbaka på. Klubben har fostrat spelaren Oscar Eklind som i våras blev nominerad till priset guldgallret. Ett pris som delas ut till den bästa junioren i Hockeyallsvenskan. Oscar Eklind gjorde en mycket bra säsong i sin klubb IK Pantern som huserar i Malmö. Även om SHL är nästa mål så är det ingen tvekan om att Oscar drömmer om NHL på sikt. Dessvärre har Oscar ännu inte blivit draftad av någon NHL- klubb så det dröjer minst ett år innan Oscar kan ta ett steg närmare sin NHL-dröm.

Som den lilla hockeystad Trelleborg är vore det naturligtvis ett lyft att få fram en NHL-export med rötter i Trelleborgs IF. Svenskar är heta på marknaden i USA och Kanada då sommarens NHL- draft slog rekord i antal svenskar. I SVD kan man läsa att hela 30 svenskar valdes i 2018 års draft, vilket alltså är nytt rekord. Det är såklart mycket positivt för återväxten i svensk ishockey och alla de små orter och klubbar som fostrat dessa spelare. För lag från små orter är det naturligtvis ett lyft för självförtroendet då man lyckas leverera en export till självaste NHL. Många hoppas nu på att Trelleborg ska bli nästa ort att leverera till NHL om karriären fortsätter uppåt för Oscar Eklind.

Ingen kan väl ha undgått att förstavalet i årets draft blev Frölundaspelaren Rasmus Dahlin som valdes av Buffalo Sabres. Snacket kring Dahlin har varit hett större delen av säsongen och när det blev klart att Buffalo skulle få välja först var det mer eller mindre klart var Rasmus skulle spela hockey under kommande säsong. Sällan har ett förstaval varit klart på förhand så långt i förväg. Kul för Rasmus och kul Buffalo som förhoppningsvis har en munter säsong framför sig.